Használati utasítás DBB XL - dbbetetohajo

Etetőhajó gyártó a különleges álmok alkotója.
Tartalomhoz ugrás
Dream Bait Boat Speed
Használati útmutató
Köszönjük, hogy a DBB etetőhajó vásárlása mellett döntött. Kérjük, olvassa el figyelmesen a használati utasítást, tanácsainkkal szeretnénk, ha az etetőhajó hosszú időn keresztül tenné eredményessé a horgászatát.
A doboz tartalma:
-Etetőhajó
-Távirányító
-Ólom akkumulátor 12v
-Hálózati töltő
-Hordozó táska
A DBB. Etetőhajó technikai jellemzői:
Méretek: hosszúság 800mm, szélesség 270mm, magasság 250mm
Hajó súlya akkumulátorral megközelítőleg:3.6kg
Sebesség: 30km/h
Előre hátra meneti funkció hátra meneti teljesítmény általában 50%-a az előremeneti teljesítménynek.
Hatótávolság 300-500m, de függ a helyi viszonyoktól.
Távirányító minimum 4 csatornás 2.4GHz rendszer
Elektromos rendszer 12V DC.
Motor 35mm átmérőjű Bruchless motor és a hozzá való szabályzó.
Akkumulátor 12V 4.5Ah zárt-savas ólom akkumulátor
Jelzőfények: elöl 1db fehér nagy fényerőjű Led, hátul 2db piros nagy fényerőjű Led. A hajó felső részén kapcsolóval tudjuk bekapcsolni.
Hátul egy etetőanyag szállító kamra, mely maximum 1.5kg terhelhetőséget kaphat.
Hajtás 42mm átmérőjű hajócsavar mely külön rendelhető hínárvédelemmel, ellátható.
Üzemidő 2-3óra, de ezt a megközelítő számot sok minden befolyásolja, javasoljuk tartalék akkumulátor beszerzését a hosszabb horgászatoknál.
A DBB. Etetőhajó első bekapcsolása
Helyezzen 4-8db 1.5V elemet vagy 1.2V tölthető akkumulátort a távirányítóba. A távirányító használati utasításának megfelelő módon.
A hajó tetejét eltávolítva melyet két csavar kicsavarásával érhetünk el, az akku helyét a motor előtt a gép orr részében találjuk, tépőzárral rögzíthető és a pozíciója állítható.  Az akkumulátor helye függ a hajó súlypontjától melyet úszás közben teljes sebességnél könnyen ellenőrizhetünk. Amennyiben a hajó orra pumpál az az fel le mozog sík vízen, akkor orrkönnyű tehát az orr irányába mozdítva rögzítsük az akkumulátort. Ha az orr nagyon mélyre kerül akkor orr nehéz tehát az akkumulátort a hajóban lévő motor felé mozdítsuk és rögzítsük a benne lévő pánttal amit sose felejtsünk el.
Fontos a hajó terhelt és terheletlen állapotában is az arany középút megtalálása a cél. Viszont a horgászati igényeinkhez állíthatjuk be a hajót, hisz nem mindenki akar 1.5kg etetőanyagot bevinni például.
Piros minden esetben a pozitív, azaz a Piros a piros csatlakozóhoz menjen. A negatív a fekete csatlakozó.
Helyezzen etetőanyagot a kamrába célszerű nagyobb gombócot alulra rakni, hogy a kamrát kinyissa a súlya, amennyiben az etetőanyag nem ürül ki esetleg érdemes egy kis gázt adni ami segíti az etetőanyag kiürülését. A kamra elég meredek a ragacsosabb etetőanyagok biztonságos ürítéséhez.
Kapcsolja be a távirányítót
Kapcsolja be a hajót a fő kapcsolóval. 2 irányú kapcsoló egyik pozíciója bekapcsolja, a másik világítással kapcsolja be az etetőhajónkat.
Amennyiben a szereléket is szeretné behúzni azt is megteheti, rakja be az etető akár etetőanyaggal együtt is vagy anélkül. Helyezze el úgy hogy a szerelék a kamra ürítésél ne akadhasson bele semmibe.

A DBB etetőhajó távirányítása.
A hajó távirányítója minimum 4 csatornás, amelyből egy csatorna vezérlik a motort előre hátra, egy csatorna vezérli a kormánylapátot jobbra-balra, valamint egy csatorna vezérli az etetőanyag kamrát szerelékbehúzót. A távirányító jobb oldalán található karral jobbra-balra illetve ellőre-hátra tudjuk irányítani a hajót. A távirányítón található bal oldali karral fel-le  tudjuk kinyitni a kamrát, valamint kiengedni a szereléket.
A hajó nagyobb sebességgel képes közlekedni a vízen, fontos hogy nagy sebességnél a hajóval éles fordulókat ne hajtsunk végre. Fordulásnál csökkentsük  a sebességet. Vegye figyelembe horgásztársai  nyugodt horgászathoz való jogát és feleslegesen  ne zavarja plusz körökkel.
Ügyeljen a balesetre megközelítésnél és kivételnél a hajócsavaroz ne nyúljon.
A hajót mindig a tartójára helyezze és ügyeljen a hajócsavar szabad állapotára ne nyomja, akadjon bele semmibe.
Fontos: A távirányító antennájának a hegye, csúcsa sose nézzen a hajó irányába mert ott a legkisebb a sugárzás, a legjobb ha függőlegesen az ég felé mutat.
Az akkumulátor töltése:
Vegye ki az akkumulátort a hajóból.
Az akkumulátor töltőn a feszültség választó gombot kapcsolja 12V-ra
Csatlakoztassa a töltőt a hálózathoz és utána a polaritásokra ügyelve az akkumulátort a töltőhöz.
Továbbiakban a töltő kezelői utasítása a mérvadó.
Fontos információk, tanácsok
Mindig először a távirányítót kapcsolja be és utána a hajót, kikapcsolásnál pedig fordítva.
Ügyeljen a helyes polaritásokra az energia ellátásnál, fordított csatlakoztatás károsíthatja a hajó elektronikus rendszerét, ez a hiba nem garanciális probléma.
A hajótest üvegszálas műgyantából készült, ami erős, de nem törhetetlen. Kérjük, óvja külső behatásoktól. Amennyiben sérülés következtében a hajótestbe víz kerül, akkor azt onnan el kell távolítani maradéktalanul és javítani kell. A benne lévő elektronika nem bírja a tartós víz jelenlétét.
Használat után a hajót tisztítsa meg bármi jó, amit az autójánál használ tisztítószer, szigorúan kézzel és törlő kendő segítségével.
Akkumulátorokat mindig töltse fel használat után.
Kérjük, ügyeljen a hajó távirányítójára, nem vízhatlan és az etetőanyagos kéz is kárt tehet a mechanikában. Célszerű nejlon zacskóba tenni mely a működést nem befolyásolja, de védi a külső szennyeződésektől sérülésektől.
A hajót ne  tárolja napon,  mert károsíthatja a nagy hőmérséklet, tegye árnyékba vagy a táskájába csomagolja vissza.
A hajót ne hagyja bekapcsolva és a távirányítót is mindig kapcsolja, ki ha nem használja, tárolásnál, töltésnél az akkumulátort távolítsa el.
Az akkumulátor töltésénél a töltőt soha ne hagyja felügyelet nélkül.
A kamra ezüstszínű csapját alkalmanként műszerolajjal kenje.
Garancia
Köszönjük, a vásárlást 25éves modellezési tapasztalat felhasználásával készítjük eme terméket, célunk az, hogy ön hosszú időn keresztül örömmel használja és a lehető legkevesebb problémával szembesüljön.
A termékre 12hónap garanciát biztosítunk. A garancia az anyaghibából és az alkatrészek meghibásodásából eredő problémákra vonatkozik. Sajnos nem tudunk garanciát vállalni a hajótest sérüléseiből töréséből repedéséből keletkezett meghibásodásokra, valamint a fordított polaritás okozta hibákra.
Természetesen amennyiben a hajó nem tört darabokra akkor javítható és mi megtesszük, ha ön ezzel megbíz minket, s mivel a test festett üvegszálas műanyag bármikor átfesthető, kisebb sérülései javíthatók, anyaga tartósabb a vakum formázott műanyag társainál.

Mit tegyek ha nem tudom irányítani a hajót?
Mint minden modellező, s ha etetőhajóról beszélünk akkor is csak a távirányításban bízva engedhetjük el a hajót. Mégis néha előfordul az irányíthatatlanság, ami nem feltétlenül műszaki hiba lehet csak. A legtöbbször előforduló gond az akkumulátorok lemerülése, mert ha nincs feszültség a hajó irányítása megváltozik, furcsán viselkedik nehezen irányítható akadozik. Ilyenkor a legjobb megoldás ha várunk egy kicsit ha tehetjük akár pár percet is hogy az akku újra egy kicsit összeszedje magát. Utána lassú gázon egyenesen keveset kormányozva mielőbb hozzuk ki  a hajót.  Előfordulhat nagy szél miatti nehézkes irányítás ahol az oldalszél miatt nehezebben irányítható össze vissza megy. Ilyenkor próbáljunk széllel szembe amennyire csak tudjuk vagy hátszéllel a legközelebb kerülni a parthoz, amennyiben nem tudjuk magunkhoz irányítani, kössünk ki máshol.
Mit tegyek ha semmi nem jött össze és bent-marad a hajó?  
Nyári hőségben vizet kedvelő ember egyszerűen beúszik és kihozza, de nem mindenhol célszerű megoldás meg a víz sem hívogató számunkra mindig. Ilyenkor a hajó egy egyszerű trükkel kihorgászhatjuk, ami lehet egy fenekező készség amit felvértezhetünk egy hármas horoggal vagy műcsalival. Ilyenkor próbáljunk túldobni a hajón és áthúzva rajta beakasztani a horgot a kamrába visszaengedve és megakasztva kihúzni a partra.
Amennyiben a motor egy kicsit forog még de ahhoz kevés hogy kijöjjön megpróbálhatunk egy úszós készségre ráhajtani és a csigával betekerve a zsinórt kihúzni a hajót. Esetleg még megoldás lehet egy horgásztársunk etetőhajója is amivel tolhatjuk a part irányába.
S ha minden kötél szakad a folyás áramlat szél is segíthet nekünk, hátha a part felé viszi és valahol elérhetjük.  
Nagyon fontos a hajó névvel címmel telefonszámmal való ellátása amit mi díjmentesen megteszünk egy gravírozott matricával ha a kedves vásárló kéri.

A garancia kezdete:
Web: www.dbbetetohajo.hu
E-mai: info@dbbetetohajo.hu
Gyártó: Bors Attila Tel: 06205733426
Sikeres horgászatot kívánunk.
Vissza a tartalomhoz